Center for Architecture & Urbanism Los Angeles (CALA) Proposal


2017
Los Angeles

/ Museum Design
/ Spatial Design

A museum and a land that re-connect human and nature


Center for Architecture & Urbanism Los Angeles (CALA) imagines the land as a surface where the lost connection between human and nature can be re-created.



The Site
Land Manipulated As A Two-Dimensional Surface

The site is perceived as a two-dimensional surface than a mass. With pull and push movements, the site becomes tessellated and it suggests spaces which further develop into programmatic blocks. The spaces are free of walls and supported only by columns with a concrete waffle slab system. The concrete is complimented by the minimal use of glass.




Defining Spaces
The project aims to create open and public spaces to enjoy nature rather than to create enclosed spaces with only exclusive access.

The spaces are built underground to allow people enjoy the open space within the bustling Downtown Los Angeles.

The project includes exhibition spaces, administrative offices, a multi-purpose room, a bookstore and a cafe with indoor and outdoor seating alternatives.



Material & Construction 
Based on a tessellated grid, the spaces are supported by columns. While maintaining a spacious feeling with the exhibition galleries, the columns create a continuous and connected feeling throughout the museum.

By allowing a few tesselations to become windows into the galleries, the people walking outside get a glimpse of the interior and further encouraged to visit the exhibitions.